Δρυμιά, Σταυρούπολη Ξάνθης
25420-31162
drymiacamp@gmail.com

Κατασκήνωση

Λίγα λόγια για την Κατασκήνωσή μας

Η Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου στη Δρυμιά, “Υψηλόχαρη του Νέστου”, ιδρύθηκε το 1996 και αποτελεί μια πανέμορφη ορεινή κατασκήνωση στη Σταυρούπολη της Ξάνθης και συγκεκριμένα στο γραφικό χωριό της Δρυμιάς. Υπό την εποπτεία και φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, η κατασκήνωση αναδεικνύεται ως ένας χώρος αφιερωμένος στην πνευματική και σωματική ανάπτυξη.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της κατασκήνωσης μας είναι η πλήρης εθελοντική λειτουργία της. Οι Αρχηγοί, Ομαδάρχες, Ιατροί, Διακόνισσες και άλλα στελέχη της Υψηλόχαρης προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς κανένα υλικό προσωπικό όφελος, δημιουργώντας ένα περιβάλλον αφιερωμένο στην αγάπη και την προσφορά.

 

Η κατασκήνωση βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 680 μέτρων, σε μια περιοχή πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα, κοντά στον ποταμό Νέστο. Κάθε χρόνο, φιλοξενεί περίπου 500 άτομα, αγόρια και κορίτσια, προσφέροντας μια ποικιλία δραστηριοτήτων. Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Επιτραπεζια Αντισφαίριση, Επιτραπέζιο Ποδοσφαιράκι, Σκάκι είναι μερικά από τα ενδοκατασκηνωτικά μας πρωταθλήματα, ενώ υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες, όπως το “Παιχνίδι του Δάσους”, το “Παιχνίδι των 12 Σταθμών” και το “Παιχνίδι του Θησαυρού” τα οποία ολοκληρώνουν την κατασκηνωτική εμπειρία που προσφέρει η μοναδική τοποθεσία της “Υψηλόχαρης του Νέστου”.

 

Οι κατασκηνωτές έχουν την ευκαιρία να επισκέπτονται την δημοτική πισίνα στα Κομνηνά της Ξάνθης, λίγο έξω από τη Σταυρούπολη, προσθέτοντας έναν επιπλέον χαρακτήρα δροσιάς στην εμπειρία τους.

 

Υπεύθυνοι των περιόδων Αγοριών είναι ο Αρχηγός κος Χάρης Θεοχάρους με Υπαρχηγούς τους κους Παναγιώτη Κασκαμανίδη, Βασίλειο Αραμπατζάκη και Λάζαρο Μήτσου. Οι Υπεύθυνες των περιόδων Κοριτσιών είναι η Αρχηγός κα Ευαγγελία Ριτζαλέου και η Υπαρχηγός κα Τέρψη Δημητρίου.

 

Με αγάπη και δέσμευση για τη νεολαία της περιοχής μας, είμαστε εδώ για να διαμορφώσουμε μια αξέχαστη εμπειρία κατασκήνωσης γεμάτη αξίες και μοναδικές στιγμές.

0
χρόνια λειτουργίας
0 +
κατασκηνωτές κάθε καλοκαίρι
0 +
στελέχη κάθε καλοκαίρι

Φωτογραφίες από τις κατασκηνωτικές περιόδους

Accessibility Toolbar